• Laborator de încercari gr.I autorizat ISC, Acreditat RENAR, Abilitat sa elaboreze Agremente Tehnice, Atestat pentru activitaţi de cercetare-dezvoltare în domeniul construcţiilor şi produselor pentru construcţii.
  • RETEA DE LABORATOARE GRADUL I CU ACOPERIRE NATIONALA:
    BUCURESTI - JILAVA - CLUJ - TIMISOARA

Activitatea de cercetare desfasurata in laboratoarele specializate pe parcursul celor 60 de ani de existenta a condus la realizarea a mai mult de 50 materiale noi si obtinerea a peste 60 brevete de inventie.

Procema Cercetare S.R.L. este singurul laborator acreditat RENAR pentru "Incercari pe stalpi de beton pentru linii electrice aeriene" din tara noastra!

Procema:

  • A fost unic producator in Romania de materiale refractare sintetice electrotopite, fibre ceramice si produse din fibre ceramice, mortare refractare pentru cuptoare de topit sticla, perlit.
  • A fost si este proiectantul tehnologiilor de producere a materialelor de constructii precum si a capacitatilor existente.
  • In perioada 1972-2005 a editat trimestrial "Revista Romana de Materiale" serie noua a revistei "Materiale de Constructii", publicatie stiintifica bilingva in domeniul materialelor oxidice, avand 36 ani de aparitie neintrerupta.

Printre cele mai cunoscute lucrari la care am luat parte, putem enumera:


- Catedrala Mantuirii Neamului - Procema Cercetare a fost solicitata pentru a efectua incercari pe probele de otel si caramizi folosite pentru construirea Catedralei Neamului din Bucuresti.
- Arena Nationala - Inginerii nostri au facut Incercarile fizico-mecanice si chimice pe probe de Agregate pentru constructia Arenei Nationale din Bucuresti.
- Metrou Bucuresti, magistrala M5 - specialistii nostri au efectuat incercarile pentru beton, otel si Agremente Tehnice pentru produsele de placare a peretilor si pentru tratarea solului in timpul excavatiilor.
- Pasajul suprateran Basarab - Procema Cercetare a facut incercarile pentru betonul turnat la construirea pasajului Basarab din Bucuresti.
- Platforma Laser Magurele - profesionistii nostri au fost solicitati pentru agrementarea materialului de umplere si impermeabilizare a forajelor pentru sonde geotermale folosite la construirea platformei de la Magurele.
- De asemenea, Procema Cercetare a efectuat Incercari pe probe de beton - pentru lucrari de construire a numeroase ansambluri de locuinte si cladiri de birouri ( ex.: Aleea Privighetorilor, Bucuresti - Ansamblu locuinte Ten Blocks Bucuresti, cladire de birouri str. V Alexandri, Bucuresti, etc.) sau pentru lucrari de anvergura ale HIDROELECTRICA SA, ISPH, etc.
Am efectuat lucrari pe elemente pentru zidarie de argila arsa si BCA (beton celular autoclavizat) pentru cele mai importante organisme din tara, precum Ministerul Dezvoltarii Regionale. Suntem partenerii Complexului Energetic Oltenia pentru efectuarea analizelor chimice de mediu.


Pe baza Agrementelor Tehnice emise la Procema Cercetare se admite indroducerea in tara a produselor pentru constructii din toata lumea. Specialistii nostri in elaborarea Agrementelor Tehnice au elaborat lucrari diverse precum "Sisteme de fixare a placarii pentru fatade ventilate" - Eurofox - pentru Eurofox Gmbh Austria, "Otel beton laminat la cald B500B Ø8 .... Ø32 mm" - pentru Arcelormittal Zenica d.o.o Bosnia Hertegovina, "Vopsele TIFEL pentru zugraveali interioare si exterioare" - pentru SC Tifel SRL Romania sau "Tevi din PE pentru sisteme de alimentare cu gaze combustibile" - lucrare executata pentru Texor - Ungaria.